Back to the seventies met de pannenkoekenplant

Back to the seventies met de pannenkoekenplant

Aan zijn platte, ronde bladeren zie je meteen waarom de Pilea peperomioides ook wel pannenkoekenplant heet. Deze vrolijke plant uit de seventies is al weer een tijdje bezig met een comeback. GroenRijk heeft deze supermakkelijke plant nu in de aanbieding. Leuk voor jezelf of om cadeau te doen!

 

Chinese roots

Net na de Tweede Wereldoorlog nam de Noorse missionaris Agnar Espegren de pannenkoeken-plant mee naar Europa. Door zijn stekjes kwamen deze vliegende schoteltjes op steeltjes in Europa terecht. In  Engeland kreeg de plant de naam de Chinese Money Plant. Het aparte is dat de Pilea peromioides eigenlijk familie van de brandnetel is. Dat zie je er niet aan af, al groeit de pannenkoekenplant wel net zo makkelijk als onkruid.

 

Allemansvriend

De pannenkoekenplant past eigenlijk in ieder huis en elk kantoor:

  • Hij is niet giftig voor huisdieren of kinderen.
  • De Pilea peperomioides is zeer decoratief.
  • Deze plant is ook voor mensen zonder groene vingers makkelijk te onderhouden.
  • Hij neemt niet veel ruimte in en combineert mooi met andere planten.
  • Als je pannenkoekenplant verpietert, kun je hem makkelijk weer oppeppen of stekken.

 

Welke vensterbank?

De pannenkoekenplant doet het op veel plekken in je huis of op je werk goed. Hij ziet graag het leven van de zonnige zijde, maar houdt niet van teveel direct zonlicht. Op een vensterbank in het westen of oosten zal je plant het zeker prima doen. Ook kun je hem op een vensterbank in het zuiden zetten, al zul je dan in de zomer moeten opletten dat hij niet te warm staat. De bladeren kunnen anders een klap krijgen.

 

Pamperen en oppeppen

Zo zorg je goed voor je Pilea peperomioides of pep je hem weer op als hij er wat pips uitziet:

  • Geef eens per week water. Zorg dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt.
  • Geef een keer per maand in de lente of zomer wat plantenvoeding.
  • Lelijke blaadjes kun je gewoon weghalen.
  • Als je plant weinig nieuwe bladeren maakt, staat hij te donker.
  • Als je de pannenkoekenplant in een grotere pot zet, kan hij meer groeien.
  • Ziet je plant er helemaal zielig uit? Red dan een paar blaadjes en stek ze in wat water.

Als de blaadjes geel kleuren, staat je plant mogelijk te licht of juist te donker. Geen probleem, op een andere plek trekt hij weer bij.

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Monstera deliciosa: wonderlijke gatenplant

De Monstera deliciosa of gatenplant, is een razend populaire getemde reus uit de jungle. Met zijn opvallende gaten is deze kamerplant niet alleen wonderlijk aantrekkelijk, hij is ook nog eens makkelijk te onderhouden. Bij GroenRijk ontmoet je gegarandeerd jouw nieuwe huiskamerfavoriet.

 

Eyecatcher

Met de Monstera deliciosa haal je een prachtige, decoratieve en ook nog eens luchtzuiverende plant in huis. De imponerende bl...

Lees meer...
kamerplanten
De Goudpalm zuivert de lucht!

De bladeren van de Dypsis lutescens, ook bekend onder de naam Goudpalm, hebben een luchtzuiverende werking. Daarom is de Dypsis zo geschikt als kamer- en kantoorplant. Je vloerbedekking, luchtverfrisser of schoonmaak-producten kunnen toxische stoffen afgeven. De Dypsis klaart de lucht. 

 
Vederpalm

De Dypsis is een vederpalm met prachtige, heldergroene bladeren. De plant komt oorspronkelijk van het Afrikaanse eiland M...

Lees meer...
Stralende feestdagen met de mini-kerstster!

De kleine versie van de kerstster (Euphorbia pulcherrima) is een geweldige sfeermaker en fonkelt op veel plekken. Met een paar plantjes is je huis gelijk in feeststemming!

 

Niet de bloemen maar de blaadjes

Als de dagen echt kort worden, start het hoogtepunt van het kerststerrenseizoen. De bovenste bladeren van deze groene plant kleuren langz...

Lees meer...