Baden in hortensia's

Baden in hortensia's

Baden in het groen is de plantentrend die je steeds vaker ziet. Je omringt je dan met heel veel planten en ervaart de rustgevende werking van groen. Zo voel je je weer helemaal in balans. Om een compleet oerwoud in huis te halen, is wellicht iets te veel van het goede maar je kunt natuurlijk wel een fijn wellnessplekje creëren met een aantal planten. De kamerhortensia mag daarbij niet ontbreken. Want behalve mooie bloemen heeft deze kamerplant ook positieve invloed op de gezondheid. En de hortensia style je ook heel eenvoudig in eigentijdse interieurs. Het nieuwe seizoen van de kamerhortensia start in februari.

Gezond
In de wintermaanden heb je vaak last van droge lucht in huis. Dat kan klachten opleveren zoals droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen. Zet om de luchtvochtigheid te verbeteren een paar kamerhortensia’s in huis! Praktijktesten van Fytagoras Plant Science uit Leiden hebben aangetoond dat hortensia als kamerplant de luchtvochtigheid het best verbetert. Dat gaat als volgt: het gietwater wordt via de wortels opgenomen en weer door de bladeren afgegeven aan de lucht. Juist omdat de kamerhortensia veel water drinkt, is de verdamping zeer hoog.

Groene rust
Het leven is al druk genoeg daarom is het fijn een stilte plekje in huis te creëren waar je kunt onthaasten. Gebruik in het interieur geen kakafonie aan kleuren, maar juist zachte tinten, eenheid en ronde vormen. Pastelkleurige hortensia’s zijn ideaal vanwege hun kalmerende uitstraling en bolvormige bloemen. Leg de telefoon of tablet even opzij, schenk een kop thee in en kom helemaal tot rust.

Groene energie
Een thuiswellness kan ook kleurrijk en gevarieerd zijn. Dat bezorgt je een open-mind doordat je een omgeving vol diversiteit creëert. Combineer bijvoorbeeld accessoires en materialen uit verschillende culturen, landen of tijdsperioden met elkaar. In de eigentijdse, folkloristisch interieurtrend verdienen hortensia’s in heldere kleuren een plaats. Zet de plant in Mediterraan of Aziatisch aardewerk of omkleed de pot met dessinrijke stof. Het resultaat: nieuwe groene energie!

Verzorging
De kamerhortensia kun je het beste op een lichte plek zetten, maar liever niet in de volle zon. Belangrijkste verzorgingstip is: regelmatig watergeven. Als de grond licht vochtig aanvoelt, hoef je geen water te geven. Is de grond droog? Geef een flinke slok water. Voor optimale bloei voeg je eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...
kamerplanten
De luchtzuiverende lepelplant

Met haar groene, glimmende bladeren, roomwitte aar en spitse schutblad is de Lepelplant echt een beauty. Maar je zou deze plant tekort doen als je haar alleen beoordeelt op haar uiterlijk. De Lepelplant heeft namelijk nog meer in huis en staat bekend om haar luchtzuiverende karakter. In die zuivere lucht voel jij je lekkerder en presteer je beter. Adem in, adem uit.

Lekker luchtvochtig

De Lepelplant komt van ver, namelijk uit het reg...

Lees meer...
Monstera deliciosa: wonderlijke gatenplant

De Monstera deliciosa of gatenplant, is een razend populaire getemde reus uit de jungle. Met zijn opvallende gaten is deze kamerplant niet alleen wonderlijk aantrekkelijk, hij is ook nog eens makkelijk te onderhouden. Bij GroenRijk ontmoet je gegarandeerd jouw nieuwe huiskamerfavoriet.

 

Eyecatcher

Met de Monstera deliciosa haal je een prachtige, decoratieve en ook nog eens luchtzuiverende plant in huis. De imponerende bl...

Lees meer...